x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRUSUL MORTAL EBOLA. Militarii liberieni au ordin să împuşte orice persoană care încearcă să treacă ilegal graniţa

VIRUSUL MORTAL EBOLA. Militarii liberieni au ordin să împuşte orice persoană care încearcă să treacă ilegal graniţa

18 Aug 2014   •   14:56
VIRUSUL MORTAL EBOLA. Militarii liberieni au ordin să împuşte orice persoană care încearcă să treacă ilegal graniţa
Sursa foto: LEGNAN KOULA/EPA

Forţele armate din Liberia au primit ordin să tragă asupra celor care încearcă să treacă ilegal graniţa din statul vecin Sierra Leone, închisă pentru a stopa răspândirea virusului mortal Ebola, relatează DPA, citată de Agerpres. Militarii staţionaţi în localităţile Bomi şi Grand Cape Mount, la frontiera cu Sierra Leone, vor împuşca orice persoană care încearcă să treacă graniţa, a declarat adjunctul şefului Statului Major, colonelul Eric Dennis.

Ordinul a venit după ce oficiali ai poliţiei de frontieră au informat că un număr mare de persoane continuă să treacă ilegal graniţa.

În localitatea Grand Cape Mount există 35 de 'puncte de intrare ilegale' cunoscute, a declarat colonelul Samuel Mulbah. Potrivit acestuia, trecerile ilegale ale frontierei reprezintă o ameninţare gravă pentru sănătatea publică, 'pentru că nu se cunoaşte starea de sănătate a celor care trec graniţa noaptea'.

Liberia şi-a închis graniţele cu Sierra Leone în urmă cu câteva săptămâni în încercarea de a stopa epidemia de Ebola, care a făcut peste 1.100 de morţi în Africa de Vest.

×
Subiecte în articol: ebola virus mortal liberia epidemie ebola