x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viscol în nord-estul Chinei. Aeroporturile și școlile au fost închise

Viscol în nord-estul Chinei. Aeroporturile și școlile au fost închise

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   11:30
Viscol în nord-estul Chinei. Aeroporturile și școlile au fost închise
Sursa foto: Hepta

Viscolul și vremea neobișnuit de rece pentru această perioadă a anului au afectat luni nord-estul Chinei. Sute de zboruri au fost reprogramate și numeroase școli au fost închise, iar autoritățile din mai multe orașe au emis alerte meteorologice și i-au avertizat pe oamenii să rămână în case.

Luni, 405 zboruri au fost anulate pe Aeroportul Internațional Harbin Taiping din capitala Heilongjiang, cea mai nordică provincie a țării, potrivit Reuters care citează datele furnizate de aplicația de călătorie Flight Master.

În majoritatea zonelor din Harbin au fost suspendate cursurile la grădinițele și la școlile primare și secundare, anunță contul oficial WeChat al guvernului, deoarece zăpada și temperaturile scăzute au lovit regiunea.

Cursurile școlare au fost suspendate și multe zboruri au fost anulate în provinciile Jilin și Liaoning, precum și în regiunea Mongolia Interioară, a mai arătat Flight Master.

Autoritatea meteorologică din China a avertizat că vremea nu își va reveni zilele următoare. Pe parcursul săptămânii vor fi noi episoade cu viscol, zăpadă și scăderi drastice a temperaturii în mai multe orașe din nordul Chinei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China aeroporturi şcoli