x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vize biometrice

Vize biometrice

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00
Vize biometrice
Sursa foto: Joerg Koch/

Toţi solicitanţii de vize de intrare în Marea Britanie vor trebui să aibă scanate amprentele digitale, a anunţat ieri ministrul britanic al Imigraţiei, Liam Byrne.

MAREA BRITANIE

 

Toţi solicitanţii de vize de intrare în Marea Britanie vor trebui să aibă scanate amprentele digitale, a anunţat ieri ministrul britanic al Imigraţiei, Liam Byrne. Demersul se înscrie în eforturile de întărire a controalelor la frontiere. “Am descoperit 500 de cazuri de persoane care au declarat o identitate incorectă confruntând datele lor cu cele existente în baza de date de care dispunem în Regatul Unit şi am putut dovedi că ele au minţit. Acest lucru ne-a permis să le interzicem să intre în Marea Britanie”, a adăugat ministrul, precizând că măsura va fi generalizată în următoarele 15 zile. Vizele biometrice pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord existau deja pentru un număr de ţări considerate cu risc, aminteşte agenţia France Presse, preluată de Rompres.

 

CU PUNCTE. Londra a prevăzut introducerea treptată, din 2008, a unui sistem “cu puncte” de atribuire de vize, a unei forţe de securitate la frontierele unificate, reunind personal al Agenţiei pentru Imigraţie, vămile şi serviciile pentru vize, precum şi a unor cărţi de identitate pentru străinii care locuiesc în Marea Britanie. Autorităţile de la Londra au examinat, de asemenea, posibilitatea de a cere vărsarea unei cauţiuni pentru a exista siguranţa că străinii care-şi vizitează membrii de familie aflaţi în regat vor pleca la expirarea vizei lor.

×
Subiecte în articol: externe