x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizita Kamalei Harris, vicepreşedinte SUA, în România a fost confirmată oficial

Vizita Kamalei Harris, vicepreşedinte SUA, în România a fost confirmată oficial

05 Mar 2022   •   09:30
Vizita Kamalei Harris, vicepreşedinte SUA, în România a fost confirmată oficial
Sursa foto: Hepta

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, va efectua vizite în Polonia şi România, în perioada 9-11 martie, pentru a demonstra susţinerea Washingtonului pentru aliaţii de pe flancul estic al NATO, în contextul invaziei ruse în Ucraina, anunţă Casa Albă.

"Vicepreşedintele Kamala Harris se va deplasa la Varşovia, în Polonia, şi la Bucureşti, în România, în perioada 9-11 martie. Vizita sa va demonstra forţa şi unitatea Alianţei NATO şi susţinerea SUA pentru aliaţii de pe flancul estic al NATO în contextul agresiunii ruse. Va evidenţia, de asemenea, eforturile noastre colective pentru susţinerea poporului Ucrainei", a anunţat Preşedinţia SUA, vineri seară, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Cu ocaiza întâlnirilor cu liderii Poloniei şi României, vicepreşedintele SUA va avansa cooperarea noastră strânsă ca reacţie la invazia neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina. Vor discuta despre sprijinul nostru continuu acordat cetăţenilor Ucrainei prin asistenţă în materie de securitate, economică şi umanitară, precum şi despre determinarea noastră de a impune consecinţe economice severe asupra Rusiei şi a celor care sunt complici la invazia Rusiei. Întrevederile vicepreşedintelui se vor concentra şi pe modul în care Statele Unite pot susţine în continuare vecinii Ucrainei, în contextul primirii şi îngrijirii refugiaţilor care fug de violenţe", subliniază Casa Albă, anunţând că vor fi oferite detalii despre vizite în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: Kamala Harris