x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizita lui Donald Trump în Corpus Christi, Texas

Vizita lui Donald Trump în Corpus Christi, Texas

30 Aug 2017   •   11:55
Vizita lui Donald Trump în Corpus Christi, Texas

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a răspuns mâniei uraganului Harvey prin asigurarea celor aflaţi în zonele afectate de furtună că administraţia sa va munci neobosit pentru a ajuta regiunea să-şi revină după inundaţiile masive şi distrugerile cauzate de furtună, relatează Assosiated Press.

“Vom reveni şi vom opera imediat”, a spus Donald Trump unei mulţimi strânse în afara unei staţii de pompieri din Corpus Christi, la 30 de mile de locul unde furtuna a provocat alunecări de teren vineri.

Preşedintele SUA a păstrat distanţa faţă de epicentrul din Houston pentru a evita întreruperea operaţiunile de salvare, însă plănuieşte să se întoarcă în regiune duminică pentru a studia daunele şi pentru a se întâlni cu victimele furtunii, conform purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

În timpul vizitei sale în Texas, a dorit să obţină răspunsul federal corect în caz de dezastru, dar a ratat oportunitatea de a trimite o notă de simpatie către cei care suferă. Preşedintele SUA nu a menţionat nimic despre cei care au murit în furtună sau despre cei care au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. În schimb, şi-a concentrat atenţia asupra susţinătorilor săi din afara staţiei de pompieri.

“Ce mulţime, ce întorsătură”, a spus Trump înainte să înalţe steagul Texasului din vârful unei scări aflate între două camioane pentru incendii. “Este istoric. Este epic ce se întâmplă, dar ştiţi ce, se întâmplă în Texas, iar Texas poate trece peste orice.”

Fostul purtător de cuvânt al Casei Albe din timpul preşedintelui George W. Bush, Ari Fleischer, a spus că a lipsit ceva din remarcile făcute de Donald Trump la Corpus Christi şi anume “empatia pentru oamenii care suferă”. “Primul lucru pe care ar fi trebuit să îl spune este că inima îi merge către oamenii din Houston care trec prin asta şi că Guvernul este aici să îi ajute să îşi revină”, a mai spus Ari Fleischer.

 

×