x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vlad Filat: România este mai mult decât un stat vecin

Vlad Filat: România este mai mult decât un stat vecin

de Corina Andriuta    |    19 Iun 2010   •   00:00

Într-un interviu acordat Euronews, premierul moldovean Vlad Filat a vorbit despre şansele Moldovei de a se integra în Uniunea Europeană, dar şi despre posibila sa candidatură la preşedenţia republicii de peste Prut.



În opinia premierului moldovean, aderarea ţării sale la UE pare destul de apropiată: "Există un termen pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană şi este unul destul de aproapiat, dar prefer să nu vorbesc acum despre acest subiect. Aderarea este direct legată şi de modul în care vom acţiona în Republica Moldova." Oficialul moldovean spune că ţara sa deja a făcut primii paşi spre acest lucru, „ atunci când s-a luat decizia de a începe pregătirile pentru liberalizarea regimului vizelor".

În partea a doua a dialogului purtat cu Euronews, Filat a făcut referiri la situaţia politică din Moldova, dar şi la relaţia cu România, ţară care în opinia sa „este mai mult decât un stat vecin". Despre viitoarele alegeri prezidenţiale şi despre o posibilă candidatură a sa, Filat a spus că este prematur să vorbească, dar nu a închis uşa unei posibile decizii în acest sens. „Totul se va decide la momentul oportun” a spus Filat, premier care a mai adăugat că în urma conflictului transnistrean nu doar Moldova suferă, ci întreaga Uniune Europeană.  "Retragerea armelor şi trupelor ruseşti din Transnistria este doar una dintre măsurile care trebuiesc luate", a mai spus oficialul de la Chişinău.

×
Subiecte în articol: externe