x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin a interzis funcţionarilor ruşi să zboare cu companii aeriene străine

Vladimir Putin a interzis funcţionarilor ruşi să zboare cu companii aeriene străine

14 Oct 2015   •   21:04
Vladimir Putin a interzis funcţionarilor ruşi să zboare cu companii aeriene străine
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

După ce a cerut funcţionarilor să nu mai plece în străinătate pentru vacanţe ori tratamente şi să-şi depună economiile numai în bănci din Rusia, preşedintele Vladimir Putin a semnat miercuri un decret prin care le interzice folosirea companiilor aeriene străine atunci când călătoresc în interes de serviciu, transmite agenţia EFE citând un comunicat al Kremlinului.

Prin urmare, pentru deplasările în străinătate funcţionarii ruşi vor trebui de acum înainte să zboare numai cu compania naţională Aeroflot. Va fi permisă totuşi folosirea companiilor aeriene din statele grupate în Uniunea Economică Eurasiatică (Kazahstan, Belarus, Armenia şi Kârgâstan). Dacă destinaţiile unde trebuie să ajungă funcţionarii nu sunt deservite de Aeroflot şi nici de operatorii aerieni din respectiva uniune economică, atunci se va putea apela la serviciile altor companii. O lege similară este în vigoare de mulţi ani în China.

Acest decret apare după ce Putin a criticat recent înalţii funcţionari care pleacă la tratament în centre medicale din străinătate, liderul de la Kremlin atrăgându-le atenţia că folosirea sistemului medical rus trebuie să fie pentru ei 'o alegere morală'. El a cerut de asemenea funcţionarilor să-şi petreacă vacanţele în Rusia, mai ales în zona Mării Negre şi în peninsula Crimeea, să-şi lichideze conturile din băncile străine şi să-şi depună banii numai în băncile ruseşti.

Potrivit presei, pentru prevenirea acţiunilor de spionaj ale serviciilor secrete străine, deputaţii din Duma de Stat lucrează în prezent la un proiect de lege care va interzice funcţionarilor să folosească Yahoo, Gooble şi WhatsApp.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin