x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin avertizează NATO asupra unei confruntări directe cu Rusia: Poate conduce la o catastrofă globală

Vladimir Putin avertizează NATO asupra unei confruntări directe cu Rusia: Poate conduce la o catastrofă globală

15 Oct 2022   •   11:21
Vladimir Putin avertizează NATO asupra unei confruntări directe cu Rusia: Poate conduce la o catastrofă globală
Sursa foto: Hepta

Vladimir Putin avertizeaeză NATO cu o catastrofă globală în situația unei confruntări directe, scrie EFE.

''Participarea oricărei forţe globale într-un contact direct, într-o confruntare directă cu armata rusă, este un pas foarte periculos care poate conduce la o catastrofă globală'', a spus președintele Federeației Ruse la un summit regional desfăşurat la Astana, în Kazahstan.

Totodată, liderul de la Kremlin și-a exprimat convingerea că până la urmă va câștiga ''simţul raţiunii''.

Afirmația sa a fost făcută pe 14 octombrie 2022, la 60 de ani după Criza Rachetelor din Cuba din 1962, când Rusia și SUA au soluționat pașnic conflictul care ar fi putut degenera într-un nou război mondial. 

Și puternicul Consiliu de Securitate al Rusiei a avertizat anterior că intrarea Ucrainei în NATO a duce la ''o escaladare garantată către al Treilea Război Mondial''.

Vladimir Putin a anunțat că au fost moblizați 220.000 de rezerviști, din totalul de 300.000. Circa 16.000 au fost deja trimiși pe front. Mobilizarea parțială decretată de acesta are scopul de a menține linia frontului cu Ucraina, lungă de 1.100 km. 

El a promis că nu vor mai fi alte bombardamente asupra infrastructurii ucrainene, ca urmare a avarierii Podului Kerci, și a precizat că din cele 29 de obiective decise de forțele ruse, doar 7 nu au fost distruse. 

De asemenea, președintele rus consideră o  ''eroare'' decizia Germaniei de a pune obligațiile în cadrul NATO înaintea propriilor interese economice. 

Acesta nu a confirmat deocamdată participarea la summitul G20 din Indonezia, din luna noiembrie, unde va participa și președintele american Joe Biden dar a fost invitat și Volodimir Zelenski. Putin a spus că nu vede necesitatea unei întâlniri cu liderul de la Casa Albă. 


 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin nato ucraina