x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: "Evenimentele din Ucraina seamănă mai degrabă cu un pogrom decât cu o revoluţie"

Vladimir Putin: "Evenimentele din Ucraina seamănă mai degrabă cu un pogrom decât cu o revoluţie"

02 Dec 2013   •   19:55
Vladimir Putin: "Evenimentele din Ucraina seamănă mai degrabă cu un pogrom decât cu o revoluţie"

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că evenimentele din Ucraina "seamănă mai degrabă cu un pogrom decât cu o revoluţie".

"Evenimentele din Ucraina seamănă mai degrabă cu un pogrom decât cu o revoluţie. În opinia mea, aceasta nu are mare legătură cu relaţiile dintre Ucraina şi UE", a declarat Vladimir Putin, aflat într-o vizită în Armenia.

"Aceste acţiuni au fost pregătite din exterior. Noi vedem cum grupuri bine organizate sunt implicate", a mai spus Putin, potrivit RIA Novosti şi AFP.

"Este o tentativă de destabilizare a guvernului legitim", a mai afirmat liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus a mai apreciat că manifestaţiile ce au loc în aceste zile în Ucraina sunt legate de luptele politice interne înainte de alegerile prezidenţiale din 2015 din această ţară.

Aceste declaraţii ale preşedintelui Vladimir Putin survin pe fondul amplelor manifestaţii ce au loc în Ucraina, ca urmare a deciziei conducerii de la Kiev de a suspenda pregătirea procesului de asociere cu Uniunea Europeană. Peste 100.000 de manifestanţi pro-UE au protestat duminică în centrul capitalei ucrainene pentru a cere autorităţilor să revină asupra deciziei lor. Manifestaţia a degenerat în violenţe, mai mulţi protestatari şi poliţişti fiind răniţi. Manifestanţi ai opoziţiei blocau luni sediul guvernului, cu intenţia de a forţa demisia actualei puteri de la Kiev.

×
Subiecte în articol: putin ucraina pogrom revolutie kiev