x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin lansează doctrina de politică externă "lumea rusă"

Vladimir Putin lansează doctrina de politică externă "lumea rusă"

06 Sep 2022   •   13:56
Vladimir Putin lansează doctrina de politică externă "lumea rusă"
Sursa foto: Hepta

O nouă doctrină numită "lumea rusă" a fost aprobată de președintele Vladimir Putin pentru a interveni în sprijinul etnicilor ruși, scrie Reuters.

Aceasta a fost concepută într-un document care stipulează faptul că Federația Rusă trebuie "să protejeze, să salveze şi să promoveze tradiţiile şi idealurile Lumii ruse".
"Federaţia Rusă oferă sprijin compatrioţilor săi care trăiesc în străinătate în îndeplinirea drepturilor lor, pentru a asigura protejarea intereselor lor şi păstrarea identităţii culturale ruse", arată noua doctrină de politică externă.

Se precizează totodată că legăturile Rusiei cu etnicii din afara țării îi permit "întărirea pe plan internaţional a imaginii de ţară democratică care luptă pentru crearea unei lumi multipolare".

Totodată, Vladimir Putin susține destinul tragic a circa 25 de milioane de etnici ruși care locuiesc în țări independente, desprinse din fosta URSS.
Noua politică susține cooperarea cu naţiunile slave, dar și cu China şi India pentru a--şi consolida legăturile cu Orientul Mijlociu, America Latină şi Africa.

De asemenea, trebuie consolidate legăturile cu Abhazia şi Osetia, două regiuni georgiene recunoscute ca independente de Rusia după războiul din 2008, precum şi cu republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk. din estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin lumea rusa