x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, mesaj de Anul Nou: Corectitudinea morală şi istorică este de partea Rusiei

Vladimir Putin, mesaj de Anul Nou: Corectitudinea morală şi istorică este de partea Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2022   •   17:15
Vladimir Putin, mesaj de Anul Nou: Corectitudinea morală şi istorică este de partea Rusiei
Sursa foto: Hepta

Liderul de la Kremlin a transmis un mesaj de Anul Nou, într-o perioadă extrem de dificilă, când tensiunile cu statele occidentale sunt în continuă creștere iar războiul din Ucraina continuă, scrie Reuters.

"Corectitudinea morală şi istorică este de partea Rusiei. Anul 2022 a fost bogat în evenimente decisive şi importante care pun bazele adevăratei noastre independenţe. Pentru asta luptăm astăzi, protejându-ne poporul în propriile teritorii istorice, în noile entităţi constitutive ale Rusiei", a spus acesta la televiziunea publică.

El a mai precizat că Rusia nu va ceda niciodară în fața țările occidentale, care se folosesc de Ucraina pentru a o distruge.

„Occidentul a mințit în legătură cu pacea. Se pregătea pentru agresiune... iar acum se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul său pentru a slăbi și diviza Rusia”.

Totodată, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, apreciază că victoria în Ucraina este "inevitabilă" și a lăudat eroismul soldaților ruși.

Vladimir Putin a transmis un alt mesaj de condoleanțe Papei Francisc pentru decesul fostului papă Benedict al XVI-lea. 

"Benedict al XVI-lea a fost o personalitate religioasă şi de stat eminentă, un apărător hotărât al valorilor tradiţionale creştine. Voi păstra pentru totdeauna amintiri luminoase cu el".

Și patriarhul Kiril, acuzat de Occident că susține ofensiva militară a Rusiei în Ucraina, a vorbit despre faptul că Benedict al XVI-lea a fost un apărător al valorilor tradiționale. 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin mesaj anul nou