x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Normalizarea relaţiilor între Rusia şi Occident nu depinde doar de noi

Vladimir Putin: Normalizarea relaţiilor între Rusia şi Occident nu depinde doar de noi

19 Apr 2014   •   12:21
Vladimir Putin: Normalizarea relaţiilor între Rusia şi Occident nu depinde doar de noi

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat sâmbătă că 'nu există nimic care să împiedice' normalizarea relaţiilor între Rusia şi Occident, care traversează cea mai gravă criză de după războiul rece, din cauza situaţiei din Ucraina, informează AFP, conform Agerpres.

"Cred că nu există nimic care să împiedice o normalizare şi o cooperare normală cu Vestul. Dar asta nu depinde de noi. Sau mai bine spus nu doar de noi. Depinde de partenerii noştri", a spus Putin într-un interviu la televiziunea publică Rossiya-1, la emisiunea Vesti v Subbotu a ziaristului vedetă Serghei Brilev.

Potrivit postului de stat Vocea Rusiei, în interviul de sâmbătă, Putin a făcut apel la toate statele europene implicate să se alăture eforturilor de a menţine economia Ucrainei pe linia de plutire.

"Nu vrem să subminăm economia Ucrainei sau să punem sub semnul întrebării tranzitul (gazului) către Europa. De aceea, cerem tuturor statelor europene, tuturor ţărilor interesate să sprijine economia ucraineană, să se alăture procesului de a ajuta Ucraina şi de a găsi modalităţi pentru a-i finanţa bugetul. Nu putem plasa întreaga povară de susţinere (a economiei) unei ţări cu 45 de milioane (de locuitori) doar pe bugetul rus şi pe contribuabilii ruşi", a avertizat Vladimir Putin.

×