x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Operaţiunile în Donbas nu s-au oprit, ele avansează într-un ritm lent. Planul nu s-a schimbat, nu ne grăbim

Vladimir Putin: Operaţiunile în Donbas nu s-au oprit, ele avansează într-un ritm lent. Planul nu s-a schimbat, nu ne grăbim

17 Sep 2022   •   16:45
Vladimir Putin: Operaţiunile în Donbas nu s-au oprit, ele avansează într-un ritm lent. Planul nu s-a schimbat, nu ne grăbim
Sursa foto: HEPTA

Obiectivul principal al operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina nu s-a schimbat, reamintește liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, citat de Reuters.

"Operaţiunile noastre ofensive în Donbas nu s-au oprit, ele avansează într-un ritm lent. Planul nu necesită schimbare, nu ne grăbim", a spus acesta, la summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO), desfășurat în Uzbekistan. 

Totodată, el a acuzat țările occidentale ca de zeci de ani vor să distrugă Rusia iar invazia în Ucraina este motivată de zădărnicirea acestui obiectiv. 

El s-a referit la contraofensiva ucraineană în regiunea Harkov, precizând 'Vom vedea cum se va termina această acțiune".

Într-o întrevedere cu premierul indian Narendra Modi, șeful statului rus a spus că Rusia vrea să termine repede conflictul din  Ucraina, dar autoritățile de la Kiev nu sunt dornice să negociere. 
'Cunosc poziţia dumneavoastră cu privire la conflictul în Ucraina, îngrijorările dumneavoastră pe care le exprimaţi frecvent. Vom face totul pentru a-l termina cât mai repede posibil, dar partea ucraineană nu este dispusă să vină la negocieri", a spus Vladimir Putin.

Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (OCS) este alcătuită din Rusia, China, India, Pakistan şi patru state din Asia Centrală, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan.

×
Subiecte în articol: Rusia ocs Vladimir Putin ucraina