x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Pentru Rusia creste potentialul de conflict

Vladimir Putin: Pentru Rusia creste potentialul de conflict

10 Apr 2015   •   16:41

Vladimir Putin a vorbit despre necesitatea consolidarii capacitatii de aparare a Rusiei, continuarea dezvoltarii armatei si intarirea potentialului de aparare, intr-un discurs rostit, joi, la Kremlin.

Fara a nominaliza vreo tara, presedintele rus a spus ca "unele state" duc o politica in directia unor "actiuni nelimitate preventive" cu caracter ofensiv. "Ca urmare, in regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Rusia creste potentialul de conflict", a subliniat Putin, punctand ca Federatia Rusa intentioneaza sa-si consolideze securitatea pe acest fond.

Fortele armatei ruse trec printr-un proces de modernizare in ultimii ani, a indicat seful statului rus. Anterior, aceasta modernizare a vizat in special inlocuirea vechilor submarine, avioane, rachete etc.

Potrivit presedintelui rus, "anul trecut a fost perfectionat sistemul de aparare aerospatiala, a fost creata o puternica grupare armata in Crimeea, a fost consolidata zona de securitate in Arctica". In plus, "creste semnificativ inzestrarea fortelor armate cu echipamente si tehnica noi", a mai spus el.

"A crescut ritmul de executare a comenzilor de stat pentru necesitatile apararii si conform rezultatelor pe anul 2014 tintele au fost depasite", a indicat liderul rus.

Evocand un numar total de 3.500 de aplicatii militare anul trecut, liderul de la Kremlin a spus ca nici in acest an numarul exercitiilor nu va fi mai mic.

"Viitoarele inspectii de verificare a capacitatii de lupta vor cuprinde toate districtele militare si toate categoriile de arme", a afirmat presedintele rus, potrivit caruia acestora li se vor adauga manevrele de amploare ruso-belaruse Scutul Uniunii-2015, precum si aplicatiile strategice Centru-2015.

Manevrele desfasurate anterior de Rusia in apropiere de frontierele sale vestice au suscitat preocuparea Occidentului. Statele baltice si-au exprimat ingrijorarea si chiar au crescut bugetul apararii. In legatura cu "amenintarea rusa", au reactionat si tarile scandinave, la fel si SUA si NATO.

×