x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Voronin califică venirea lui Vlad Filat la Iaşi drept un act de trădare: "S-a umilit în faţa românilor!"

Vladimir Voronin califică venirea lui Vlad Filat la Iaşi drept un act de trădare: "S-a umilit în faţa românilor!"

03 Mar 2012   •   14:15
Vladimir Voronin califică venirea lui Vlad Filat la Iaşi drept un act de trădare: "S-a umilit în faţa românilor!"

Liderul PCRM Vladimir Voronin a criticat sedinta comuna a guvernelor Republicii Moldova si Romaniei, in cadrul unui miting sustinut la Chisinau, calificand plecarea premierului moldovean Vlad Filat la Iasi drept un act de tradare si o "umilinta in fata romanilor".

"S-a umilit in fata romanilor", a declarat Voronin, care i-a recomandat Guvernului R.Moldova sa ramana la Iasi pentru totdeauna daca este atat de indreptat spre politica romaneasca, anunta Info-Prim Neo, citat de Mediafax.

Sedinta comuna a guvernelor roman si moldovean a fost organizata sambata la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si a durat aproximativ trei ore. Aceasta a fost prima reuniune comuna a celor doua guverne.

Ministrii Guvernului Romaniei si cei ai Cabinetului Republicii Moldova au semnat, la finele sedintei comune, mai multe acorduri de colaborare bilaterala, inclusiv Planul de actiune pentru aplicarea Parteneriatului Strategic privind integrarea europeana a statului moldovean.

Declaratia comuna pentru instituirea acestui Parteneriat Strategic a fost semnata anterior, in aprilie 2010, la Bucuresti de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu, si presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Alaturi de acest document, ministrii celor doua guverne au semnat si un acord de cooperare si ajutor reciproc in cazul producerii dezastrelor, un acord privind regimul juridic al mormintelor de razboi romanesti aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum si protocoale in educatie si securitate sociala.

Comunistii au manifestat pentru a cincea sambata consecutiv in Piata Marii Adunari Nationale, unde s-au reunit aproximativ 1.000 de persoane, potrivit politiei.

×