x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Voronin: Criza politică din R.Moldova, orchestrată de o "grupare criminală internaţională"

Vladimir Voronin: Criza politică din R.Moldova, orchestrată de o "grupare criminală internaţională"

21 Iun 2009   •   00:00

Criza politică din Republica Moldova este orchestrată de o "grupare criminală internaţională" care discută direct despre "ora şi ziua dispariţiei" ţării, a declarat preşedintele în exerciţiu de la Chişinău, Vladimir Voronin



"Eu sunt sigur că toate aceste «proiecte» nu se referă exclusiv la (Republica) Moldova. Ele afectează direct şi Rusia, şi Ucraina, dar şi România", a declarat Voronin, citat de Omega în pagina electronică..

El şi-a exprimat convingerea că în spatele crizei politice din Republica Moldova se află o"grupare criminală internaţională". "Faţă de (Republica) Moldova se răzbună anii '90. Se răzbună cei care se simţeau stăpâni pe viaţa de atunci, când puteai să faci avere pe baza conflictelor, a confruntărilor, ostilităţilor, teritoriilor nerecunoscute, a frontierelor necontrolate şi autorităţilor gata să se despartă de independenţa propriei ţări. Aceşti «autori» trăiesc şi operează în diferite ţări, ei plătesc pentru articole defăimătoare la adresa (Republicii) Moldova, ei discută direct despre ora şi ziua dispariţiei Moldovei", a declarat Voronin.

Totodată, preşedintele moldovean susţine că "foarte mulţi sunt deranjaţi de faptul că în pofida miturilor sovietice, comuniştii, prin exemplul Moldovei, sunt capabili să obţină victorii în alegeri democratice şi pot realiza reforme europene".

Voronin le recomandă, de asemenea, forţelor democratice să "scape cât mai repede posibil de comunistofobie". "Experienţa demonstrează că odată cu crizele economice sunt stimulate extinderile periculoase ale forţelor radicale de dreapta, cu idealuri naţionaliste, care prezintă un pericol pentru democraţie şi pentru drepturile şi libertăţile omului", a explicat el, adăugând că cei mai de succes oponenţi ai acestor "forţe reacţionare sunt partidele de stânga", a conchis Voronin.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe