x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voislav Şeşeli : TPI este un "instrument" al "discipolilor lui Adolf Hitler"

Voislav Şeşeli : TPI este un "instrument" al "discipolilor lui Adolf Hitler"

de Sînziana Stancu    |    29 Apr 2010   •   00:00

Ultranaţionalistul sârb Voislav Şeşeli a refuzat să pledeze, în cadrul prezentării sale pentru ultragierea Curţii, la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, afirmând că acesta este un "instrument" al "discipolilor lui Adolf Hitler", relatează AFP. "Aici la tribunal, există persoane pentru care Hitler pare a fi principalul ghid ideologic", a precizat Seselj, adăugând că "se luptă cu discipolii lui Adolf Hitler, al căror instrument este tribunalul de la Haga".

Fostul lider ultranaţionalist sârb a obiectat faţă de amânarea cu o săptămână a celui de-al doilea proces al său pentru insulte la adresa Curţii, prevăzut iniţial la 20 aprilie, susţinând că oficialii TPI au vrut să rezerve această zi pentru a sărbători ziua de naştere a lui Adolf Hitler. "Ei îl invocă acum pe Adolf Hitler să vină de pe lumea cealaltă şi să le insufle o nouă viaţă pentru a soluţiona problemele cu mine. Nu cred că Adolf Hitler îi va ajuta", a declarat Seselj.

TPI a anunţat la 5 februarie că a iniţiat o acţiune pentru ultraj împotriva lui Vojislav Seselj, suspectat că ar fi divulgat identitatea unor martori protejaţi.
Vojislav Seselj este de asemenea urmărit de TPI pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în Bosnia şi Croaţia în perioada 1991-1994.

×
Subiecte în articol: externe