x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volkswagen a decis unde va construi o nouă fabrică

Volkswagen a decis unde va construi o nouă fabrică

11 Noi 2020   •   09:58
Volkswagen a decis unde va construi o nouă fabrică
Sursa foto: Hepta

Producătorul de autovehicule Volkswagen va fabrica modelele Passat și Skoda Superb la Bratislava, Slovacia, începând cu anul 2022, scrie presa din această țară. Compania hotărâse, anterior, să contruiască în Turcia.

Investiția a fost estimată inițial la 500 de milioane de euro dar acum se preconizează că ar putea ajunge la un miliard de euro.

Guvernul slovac și VW au semnat un memorandum în luna iulie. 

Grupul german a căutat mai multe locații pentru noua sa fabrică fiind luată în calcul și România, alături de Bulgaria și Serbia. În cele din urmă s-a decis pentru localitatea Manisa, în Turica, aflată la 40 de kilometri de Izmir, unde în urmă cu câteva săptmâni s-a produs un cutremur devastator. 

Uzina va avea o capacitate de producție anuală de 300.000 de autovehicule.

Decizia pentru Slovacia are la bază mai multe considerente, printre care măsurile de stimulare a investițiilor luate de executivul de la Bratislava și promisiunea acestuia de înființare a unei instituții care să ofere cursuri de perfecționare angajaților. 

Volkswagen produce 12 mărci de autovehicule, printre care VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, camioanele MAN şi Scania. 

×
Subiecte în articol: vw Volkswagen turcia slovacia