x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volkswagen nu ia în considerare alte ţări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică de 1,3 miliarde de euro

Volkswagen nu ia în considerare alte ţări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică de 1,3 miliarde de euro

17 Dec 2019   •   10:12
Volkswagen nu ia în considerare alte ţări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică de 1,3 miliarde de euro

Volkswagen AG nu ia în considerare alte ţări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică multibrand, evaluată la 1,3 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul pentru Automobilwoche, o publicaţie care face parte din brandul Automotive News Europe.

Decizia privind construirea uzinei din Turcia este încă în aşteptare şi nu va fi luată până în februarie. Nu sunt luate în considerare alte ţări în afară de Turcia, susţin sursele.

VW a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, a anunţat în octombrie un purtător de cuvânt al grupului auto german, pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi al temerilor legate de efectele potenţiale asupra imaginii VW.

Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de oraşul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule.

Aici ar urma să fie fabricate modelele Passat şi Skoda Superb, începând din 2022.

VW nu se aşteaptă la probleme legate de capacitate din cauza întârzierii deciziei. "Avem spaţiu de manevră în ceea ce priveşte reţeaua de producţie", a afirmat un purtător de cuvânt al grupului german.

Cel mai mare producător auto din lume nu reuşeşte să-şi depăşească rivalii din Asia din cauza costurilor ridicate cu forţa de muncă la fabricile sale din Europa Occidentală, ceea ce a determinat o schimbare de direcţie, spre Europa de Est.

Volkswagen are uzine în regiune, care produc pentru diferitele sale branduri, în Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria şi Bosnia-Herţegovina.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Volkswagen fabrica turcia