x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski: Aștept vești bune despre furnizarea de armament Ucrainei

Volodimir Zelenski: Aștept vești bune despre furnizarea de armament Ucrainei

29 Mai 2022   •   12:20
Volodimir Zelenski: Aștept vești bune despre furnizarea de armament Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski a ținut discursul său nocturn în urmă cu câteva ore și a declarat că "zonele cheie de luptă" sunt, printre altele, Severodonetsk, Lysychansk, Bakhmut și Popasna.

"Lucrăm în fiecare zi pentru a ne consolida apărarea. Este vorba în primul rând de o aprovizionare cu arme. În fiecare zi apropiem momentul în care armata noastră îi va depăși pe ocupanți din punct de vedere tehnologic și al puterii de foc. Desigur, multe depind de parteneri, de disponibilitatea lor de a furniza Ucrainei tot ce este necesar pentru apărarea libertății. Și mă aștept la vești bune în acest sens încă de săptămâna viitoare”, a spus președintele ucrainean.

El a precizat că sâmbătă au avut loc bombardamente în orașul Nikolaev, soldate cu un mort și șapte răniți.

"Obuzele au lovit o zonă rezidențială, la douăzeci de metri de grădiniță - aceștia sunt inamicii aleși de Federația Rusă. Din nou și din nou voi reaminti lumii că Rusia trebuie să fie în sfârșit recunoscută oficial ca stat terorist, stat - sponsor al terorismului. Acest lucru este pur și simplu adevărat. Acest lucru este corect și reflectă realitatea de zi cu zi pe care ocupanții au creat-o în Ucraina și pe care sunt dornici să o aducă mai departe în Europa. Și acest lucru trebuie să fie consacrat juridic".

×
Subiecte în articol: ucraina armament zelenski