x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: Trimiteți F16 în Ucraina. Lloyd Austin: Trebuie să ne sporim eforturile - Ramstein

Zelenski: Trimiteți F16 în Ucraina. Lloyd Austin: Trebuie să ne sporim eforturile - Ramstein

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   12:40
Zelenski: Trimiteți F16 în Ucraina. Lloyd Austin: Trebuie să ne sporim eforturile - Ramstein
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel către Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, reunit vineri la Baza militară germană Ramstein, pentru rachete cu rază mai mare de acțiune și avioane de luptă F16

Donațiile de rachete au fost până acum limitate la rachete cu rază scurtă de acțiune și a existat o reticență în ceea ce privește trimiterea de avioane de luptă de fabricație occidentală, precum F16.

În schimb, discuțiile s-au axat pe trimiterea de avioane MiG-29 de fabricație sovietică, dar până în prezent acestea au intrat în impas.

"Pot să vă mulțumesc de sute de ori pentru ajutorul acordat până acum și va fi absolut corect și echitabil, având în vedere tot ceea ce am făcut deja. Dar sute de mulțumiri nu înseamnă sute de tancuri. Cu toții putem folosi mii de cuvinte, dar nu pot pune cuvinte în loc de tunuri care sunt necesare împotriva artileriei rusești, sau în loc de acele rachete antiaeriene de care este nevoie pentru a proteja oamenii de atacurile aeriene rusești. Și vă sunt cu adevărat recunoscător tuturor pentru armele pe care le-ați furnizat - fiecare unitate ajută la salvarea poporului nostru de teroare. Dar timpul rămâne o armă rusească. Trebuie să ne grăbim", a spus președintele ucrainean.

În deschiderea întâlnirii, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat delegaților că "nu este momentul pentru a încetini".

"Este momentul să ne sporim eforturile. Poporul ucrainean ne privește. Kremlinul ne urmărește și istoria ne urmărește. Așa că nu vom renunța și nu vom ezita în determinarea noastră de a ajuta Ucraina să se apere de agresiunea imperială a Rusiei".

 

(sursa: Mediafax)

×