x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski mulţumeşte Statelor Unite pentru asistenţa militară şi economică

Volodimir Zelenski mulţumeşte Statelor Unite pentru asistenţa militară şi economică

21 Apr 2022   •   21:16
Volodimir Zelenski mulţumeşte Statelor Unite pentru asistenţa militară şi economică

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulţumit joi după-amiază Administraţiei Joseph Biden pentru noile planuri de asistenţă militară şi economică, informează cotidianul Le Figaro.

"Îi sunt recunoscător preşedintelui Biden şi cetăţenilor americani pentru rolul de conducere în susţinerea poporului ucrainean în lupta contra agresiunii ruse. Acest ajutor este acum mai necesar ca niciodată. Salvează vieţile apărătorilor noştri pentru democraţie şi libertate şi ne apropie de restabilirea păcii în Ucraina", a declarat Volodimir Zelenski, prin Twitter.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat joi, în contextul vizitei la Washington a premierului ucrainean Denis Şmihal, suplimentarea cu 800 de milioane de dolari a asistenţei în materie de securitate pentru Ucraina. "Anunţ astăzi acordarea a încă 800 de milioane de dolari pentru a suplimenta capabilităţile Ucrainei de a lupta în estul ţării, în regiunea Donbas", a declarat Joseph Biden, citat de CNN, precizând că armata ucrineană va primi inclusiv sisteme de artilerie grea, drone militare şi muniţie. Până în prezent, Statele Unite s-au angajat să ofere Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse. Preşedintele SUA a notat că este esenţial ca armata ucraineană să primească noi tipuri de armament, în condiţiile în care Rusia îşi reorientează strategia în Ucraina. "Statele Unite, aliaţii şi partenerii acţionează cât pot de repede pentru a continua să furnizeze Ucrainei armamentul de care are nevoie", a insistat preşedintele SUA.

În afară de asistenţa militară în valoare de 800 de milioane de dolari, liderul de la Casa Albă a anunţat asistenţă economică directă de 500 de milioane de dolari destinată Administraţiei de la Kiev. În ultimele două luni, Administraţia de la Washington a acordat Ucrainei asistenţă economică directă de peste un miliard de dolari. "Fondurile sunt destinate stabilizării economiei, susţinerii comunităţilor devastate de agresiunile ruse şi plătirii angajaţilor curajoşi care continuă să furnizeze servicii esenţiale poporului ucrainean", a subliniat preşedintele SUA.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski