x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski s-a adresat Bundestagului: Distrugeți zidul ridicat între libertate și servitute

Volodimir Zelenski s-a adresat Bundestagului: Distrugeți zidul ridicat între libertate și servitute

17 Mar 2022   •   12:23
Volodimir Zelenski s-a adresat Bundestagului: Distrugeți zidul ridicat între libertate și servitute
Sursa foto: Președinția Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski face apel la Germania să dărâme zidul ridicat împotriva libertății de Rusia și critică relațiile economice dintre cele două țări, scrie AFP.

"Dragă domnule cancelar Scholz, distrugeţi acest zid, daţi-i Germaniei rolul de lider pe care îl merită. Acesta nu este un zid al Berlinului, ci un zid în Europa centrală, între libertate şi servitute, şi acest zid se înalţă cu fiecare bombă. Un popor este pe cale să fie distrus în Europa. Ajutaţi-ne să oprim acest război", a declarat Zelenski în Bundestag, prin videoconferință.

Acesta și-a dezprimat dezacordul față de relațiile economice puternice între Germania și Rusia, exprimându-se împotriva construcției gazoductului Nord Stream2.

"Dragă popor german, cum este posibil ca, atunci când noi am spus că Nord Stream2 este un fel de pregătire pentru război, am primit drept răspuns 'este vorba doar despre economie, este economie, economie'", a spus președintele Ucrainei. 

Gazoductul NordStream2 a fost construit de mai multe state UE împreună cu Rusia și a costat circa 11 miliarde de euro. Acesta nu a fost deschis din cauza prersiunilor exercitate de SUA asupra Germaniei. Influențară de Statele Unite, și Ucraina s-a opus acestuia. 

Zelenski a primit aplauze în Bundestag. Discursul acestuia în parlamentul german a venit la o zi după ce a vorbit în fața Congresului SUA. 

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski bundedstag