x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Volodimir Zelenski, în vizită pe front în estul ţării

Preşedintele Volodimir Zelenski, în vizită pe front în estul ţării

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   23:45
Preşedintele Volodimir Zelenski, în vizită pe front în estul ţării
Sursa foto: Hepta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi că se deplasează pe frontul din estul ţării sale, în sectorul localităţilor Kupiansk şi Lîman, ţintă a unei ofensive a trupelor ruse, transmite AFP.

''Astăzi, facem o vizită la brigăzile noastre care efectuează misiuni de luptă într-un din zonele cele mai fierbinţi, cea de la Kupiansk şi Lîman'', a scris Zelenski pe Telegram, unde a publicat şi un video în care el apare alături de militari în ceea ce pare a fi un adăpost fortificat.

Şeful statului ucrainean a indicat că a ''discutat despre situaţia operaţională de pe front, despre chestiuni de actualitate şi despre nevoi cu comandanţii de brigadă şi luptătorii''.

Forţele ucrainene desfăşoară din iunie o contraofensivă în estul şi sudul Ucrainei, dar în sectorul Kupiansk trupele ruse sunt cele care atacă.

Autorităţile ucrainene au cerut în august populaţiei ce trăieşte în apropiere de Kupiansk să evacueze aceste zone. În 20 septembrie, armata ucraineană a avertizat că se teme de noi atacuri ruse în zonă.

De la începerea invaziei ruse în februarie 2022, Volodimir Zelenski s-a deplasat de mai multe ori pe frontul din sudul şi estul ţării sale, în special la Bahmut, locul bătăliei celei mai lungi şi sângeroase din acest război.
 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski