x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin dormea ca un prunc pe protestele moldovenilor

Voronin dormea ca un prunc pe protestele moldovenilor

de Sînziana Stancu    |    11 Mai 2010   •   00:00

"De la ora 22:00 am mers acasă. Nu numai eu, ci tot Guvernul. M-am aflat la Guvern în timpul zilei (7 aprilie 2009), iar ulterior am fost la sediul preşedinţiei, unde am făcut o excursie, să văd cum stau lucrurile", a declarat liderul partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi fost preşedinte al ţării, Vladimir Voronin, citat de Jurnalul de Chişinău, în ediţia electronică.

"Eu dorm bine, normal, de obicei. Noaptea nu aud împuşcături", a mai răspuns Voronin când ziariştii l-au întrebat dacă atunci a auzit împuşcăturile din stradă. Voronin locuieşte pe o stradă din centrul Chişinăului, Serghei Lazo, care se află în apropiere de Piaţa Marii Adunări Naţionale.

REVOLUŢIE COLORATĂ
Se pare însă că Voronin a uitat ce declarase atunci cotidianului El Pais despre protestele de la Chişinău. Întrebat de publicaţia spaniolă unde se afla în timpul violenţelor, Voronin a răspuns: "Aici, în Parlament. Gărzile mele nu au permis să fie atins biroul meu. Când au distrus geamurile şi s-au produs curenţi de aer, m-am mutat la Guvern".

El mai afirmase atunci că protestatarii nu erau intersaţi de fapt de rezultatul alegerilor din 5 aprilie şi de eventuala falsificare a acestora, ci vroiau de fapt să folosească asta drept pretext pentru a organiza o "revoluţie colorată", făcând referire şi la România. "Acelaşi scenariu ca la Belgrad, Tbilisi, Bişkek şi la Kiev. Aici, la intrare, am fotografiat un iugoslav cu documente ale unei instituţii nord-americane. La 7 aprilie, erau nouă persoane din Serbia care dirijau evenimentele şi agenţi ai serviciilor de securitate din România", mai declarase Voronin atunci publicaţiei El Pais.

×
Subiecte în articol: externe