x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vremea face ravagii în India: 35 de morţi şi peste 1,5 milioane de persoane afectate de inundaţii

Vremea face ravagii în India: 35 de morţi şi peste 1,5 milioane de persoane afectate de inundaţii

14 Iul 2019   •   21:00
Vremea face ravagii în India: 35 de morţi şi peste 1,5 milioane de persoane afectate de inundaţii

Cel puţin 35 de persoane au murit şi peste 1,5 milioane au fost afectate de inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile musonice în regiuni din nordul şi estul Indiei, conform unui anunţ făcut de autorităţile indiene duminică, transmite DPA.

Cel puţin 19 oameni au murit din cauza prăbuşirii caselor sau electrocutaţi în statul indian Uttar Pradesh, începând cu 10 iulie. Uttar Pradesh se află la graniţa Indiei cu Nepalul, ţară de asemenea grav afectată de inundaţii şi alunecări de teren.

În statul indian Assam (nord-est), şapte oameni şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat 25 dintre cele 33 de districte ale statului.

Peste 1,5 milioane de persoane au fost afectate de potop. Mulţi dintre oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească gospodăriile şi şi-au pierdut casele, animalele şi recoltele. Aproximativ 20.000 de indieni au primit adăpost în 234 de centre şi tabere pentru sinistraţi.

În ultimele 4 zile încă 9 decese legate de ploile torenţiale au fost raportate în regiunea de nord-est a Indiei - 5 în statul Meghalaya şi câte două în Arunachal Pradesh şi respectiv Mizoram.

Sezonul musonic loveşte India în perioada iunie - septembrie a anului şi este vital pentru agricultură, însă poate produce şi importante pagube şi distrugeri.AGERPRES/

×
Subiecte în articol: inundatii india