x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vremea rea închide aeroporturile din Europa

Vremea rea închide aeroporturile din Europa

01 Dec 2010   •   15:12
Vremea rea închide aeroporturile din Europa

Ninsorile abundente şi temperaturile sub zero grade din Europa Occidentală au condus astăzi la închiderea a cel puţin patru aeroporturi, printre care şi aeroportul Gatwick, unul din cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie.

Aeroporturile din Edinburgh (Scoţia), Lyon-Bron (sud-estul Franţei), Geneva (al doilea mare aeroport din Elveţia) şi Gatwick, care deserveşte regiunea Londrei, sunt toate închise în condiţiile în care personalul se chinuie să cureţe pistele de zăpadă.

De asemenea, Autoritatea europeană de control a traficului aerian (Eurocontrol) a raportat întârzieri masive la aeroportul Tegel din Berlin şi în nordul Spaniei, anunţă AP, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Geneva, Bertrand Staempfli, a precizat că în acest moment nu există nici plecări şi nici sosiri. Aeroportul din Geneva este al doilea mare aeroport din Elveţia, după cel de la Zurich, care se confruntă cu unele întârzieri, dar rămâne deschis.

De asemenea, aeroportul internaţional Gatwick, care deserveşte regiunea Londrei, a fost închis în timpul nopţii din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. O purtătoare de cuvânt a aeroportului a precizat că pistele au fost închise încă de marţi seară la ora 21.30 GMT, iar personalul de la sol, care a lucrat toată noaptea, nu a reuşit să cureţe zăpada. "Este important ca pasagerii să consulte pagina noastră de Internet precum şi companiile aeriene pentru a lua la cunoştinţă de ultimele noutăţi", a precizat purtătorul de cuvânt Sarah Baranowski.

În Scoţia, aeroportul din Edinburgh este în prezent închis, dar se speră că va putea fi redeschis începând cu ora 11.GMT. Guvernul scoţian a informat că 1.800 de vehicule şi 3.500 de persoane lucrează pentru a curăţa zăpada şi a sfătuit populaţia să evite călătoriile care nu sunt necesare.

×