x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un vulcan a erupt în Islanda. Aproximativ 4.000 de persoane au fost evacuate

Un vulcan a erupt în Islanda. Aproximativ 4.000 de persoane au fost evacuate

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   12:45
Un vulcan a erupt în Islanda. Aproximativ 4.000 de persoane au fost evacuate
Sursa foto: Hepta

Un vulcan a erupt în sud-vestul Islandei, iar aproximativ 4.000 de persoane au fost evacuate anterior din orașul Grindavik, iar stațiunea balneară geotermală Blue Lagoon din apropiere a fost închisă, scrie BBC.

Erupția a început la ora locală 22.17, a precizat Biroul meteorologic islandez. Regiunea din jurul capitalei Reykjavik se confruntă cu o creștere a activității seismice de la sfârșitul lunii octombrie.

Imaginile de la fața locului arată lava izbucnind din vulcan. Un elicopter al pazei de coastă a fost trimis în zonă pentru a confirma locația exactă și mărimea erupției.

Met Office a precizat că erupția a fost localizată la aproximativ 4 km nord-est de Grindavik, iar activitatea seismică se deplasa spre oraș.

The Guardian scrie că aeroportul internațional din Reykjavik, care se află în apropiere, a rămas deschis, deși cu numeroase întârzieri.

Ministrul islandez de externe, Bjarne Benediktsson, a declarat pe X că nu există „nicio întrerupere a zborurilor spre și dinspre Islanda, iar coridoarele internaționale de zbor rămân deschise”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vulcan islanda