x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washington Times: Obama are un slogan de campanie marxist! (VIDEO)

Washington Times: Obama are un slogan de campanie marxist! (VIDEO)

01 Mai 2012   •   06:56
Washington Times: Obama are un slogan de campanie marxist! (VIDEO)

Cuvantul ales de echipa lui Barack Obama ca slogan de campanie, "Forward" ("Inainte") are o bogata si lunga istorie de asocieri cu marxismul european, comenteaza Washington Times, in editia electronica.

Multe publicatii si entitati comuniste si radicale din secolele XIX si XX s-au numit "Inainte!". Sloganul "Inainte!" reflecta convingerea marxistilor si radicalilor europeni ca miscarea lor reprezinta mersul istoriei, dincolo de capitalism, catre socialism si comunism, comenteaza cotidianul conservator.

Campania lui Obama a dat publicitatii noul sau slogan de campanie luni, in cadrul unei inregistrari video de sapte minute. Titlul contine doar cuvantul "Forward" cu litera "O" reprezentata sub forma sloganului lui Obama din 2008. Acesta va fi reluat la mitingurile de la acest sfarsit de saptamana si va marca inceputul oficial al campaniei de realegere a lui Obama.

The Washington Times aminteste ca au fost cel putin doua publicatii radicale de stanga cu numele "Vorwaerts" (cuvantul german pentru "Inainte"). Una a fost cotidianul Partidului Social-Democrat din Germania, in care au scris, intre altii Friedrich Engels si Leon Trotki. Cealalta a fost publicatia Ligii Comuniste, asociata cu Karl Marx, Engels si Mihail Bakunin.

In plus, Vladimir Lenin a fondat publicatia "Vpered" (cuvantul rusesc pentru "Inainte") in 1905.

Criticii conservatori ai administratiei Obama au subliniat in numeroase randuri legaturile acestuia cu radicalismul si socialismul, inca de la prima sa campanie politica.

×
Subiecte în articol: obama forward marxism