x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Wikileaks a ajuns la fundul sacului. Adio telegrame secrete, în lipsa unei “infuzii de capital”!

Wikileaks a ajuns la fundul sacului. Adio telegrame secrete, în lipsa unei “infuzii de capital”!

de Marina Constantinoiu    |    24 Oct 2011   •   14:25

WikiLeaks a anuntat luni “suspendarea temporara' a publicarii de documente secrete, din lipsa de mijloace financiare, relateaza AFP si AP.

Intr-un comunicat dat publicitatii la Londra, site-ul fondat de Julian Assange anunta ca, din cauza “blocadei' impuse impotriva WikiLeaks de corporatii financiare, printre care Visa, MasterCard, Western Union si PayPal, site-ul este “constrans sa isi suspende temporar activitatile de publicare' si sa inceapa “o campanie agresiva de colectare de fonduri'.

“De la 7 decembrie 2010, o blocada financiara arbitrara si ilegala a fost impusa de Bank of America, Visa, Mastercard, Paypal si Western Union. Atacul ne-a distrus 95% din venituri', a declarat Assange, intr-o conferinta de presa in capitala britanica. “WikiLeaks a functionat in ultimele 11 luni din rezervele sale in bani lichizi', a adaugat Julian Assange.

“Toate fondurile noastre au fost realocate luptei impotriva acestei blocade', a mai afirmat el, acuzand un “atac concertat, politic si la initiativa SUA'.
Dupa publicarea de documente confidentiale ale Departamentului de Stat ale SUA, mai multe institutii financiare au inghetat conturile apartinand WikiLeaks si lui Julian Assange, care estimeaza pierderi de 40-50 de milioane de dolari.

France Presse reaminteste ca WikiLeaks este un site specializat in divulgarea de documente secrete. Site-ul a dat publicitatii anul trecut mai multe rapoarte secrete ale armatei americane referitoare la situatia din Afganistan si Irak, precum si mii de telegrame diplomatice americane, fapt care a stanjenit profund mai multe capitale, cu Washington-ul in frunte.

×