x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe WikiLeaks: Cetăţeni români, implicaţi în trafic de droguri la aeroportul internaţional din Ghana

WikiLeaks: Cetăţeni români, implicaţi în trafic de droguri la aeroportul internaţional din Ghana

15 Dec 2010   •   09:35

Mai mulţi cetăţeni români au fost arestaţi pentru trafic de droguri, în cadrul unei operaţiuni a Guvernului britanic, desfăşurată la aeroportul internaţional Accra din Ghana, potrivit unei note diplomatice americane publicate de WikiLeaks şi citate de Guardian.

Discuţii recente ale diplomaţilor americani cu oficiali ghanezi şi occidentali descriu o imagine descurajatoare a eforturilor Guvernului din Ghana de a lupta împotriva problemei tot mai mari a traficului de droguri, potrivit notei redactate şi clasificate de ambasadorul american la Ghana, Pamela E. Bridgewater.

Guvernul britanic analizează posibilitatea de a încheia proiectul Operaţiunii Westbridge, desfăşurată la aeroportul internaţional Accra, din cauza acestor nemulţumiri legate de eforturile Guvernului ghanez, scrie publicaţia britanică, citată de Mediafax.

Nivelul înalt al corupţiei la acest aeroport a fost ilustrat în iulie, când oficiali britanici au găsit 1,8 kilograme de cocaină, în pachete lipite cu bandă adezivă sub scaunele unui avion al companiei aeriene olandeze KLM, înainte de îmbarcarea pasagerilor.

Statisticile Operaţiunii Westbridge sunt surprinzătoare, subliniază nota. Vârsta persoanelor arestate variază între 16 şi 65 de ani şi ele provin din Ghana, Nigeria, România, Olanda, Marea Britanie şi Noua Zeelandă. În total, din noiembrie 2006, au fost confiscate, în cadrul operaţiunii, 350 de kilograme de cocaină, aproape 2.200 de kilograme de cannabis şi 1,3 kilograme de heroină, valorând în total 120.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: wikileaks trafic de droguri