x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe WikiLeaks: Trupe NATO sub acoperire se află deja în Siria

WikiLeaks: Trupe NATO sub acoperire se află deja în Siria

de Mediafax    |    07 Mar 2012   •   17:24
WikiLeaks: Trupe NATO sub acoperire se află deja în Siria

Trupe NATO sub acoperire s-ar afla deja in Siria, in pofida dezmintilor venite din partea guvernelor lor, potrivit unui e-mail al agentiei Stratfor, publicat de site-ul WikiLeaks, si preluat de Russia Today in pagina electronica.

Informatia provine de la un e-mail piratat de la agentia de analiza Stratfor, a carei corespondenta este publicata de WikiLeaks incepand cu 27 februarie. Mesajul pare scris de pe adresa lui Reva Bhalla (bhalla@stratfor.com), directorul pentru analize al agentiei, este destinat uzului intern si detaliaza o intalnire confidentiala la Pentagon in decembrie. La consultari ar fi participat analisti de rang inalt din cadrul fortelor aeriene si reprezentanti ai principalilor aliati ai Statelor Unite, Franta si Marea Britanie.

Puterile occidentale au negat categoric orice implicare militara in conflictul intern din Siria, pentru care nu au mandat international.

Autorul mesajului afirma ca oficialii americani au sugerat "ca echipele SOF (fortele pentru operatiuni speciale), (probabil din Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Iordania si Turcia) sunt deja pe teren, se concentreaza pe misiuni de recunoastere si antrenarea fortelor opozitiei". Ulterior, expertii militari american vor extinde rolul comandourilor sub acoperire: "Ideea ipotetica este sa comita atacuri de gherila, campanii de asasinare, sa incerce sa sparga liniile din spate ale fortelor alawite (loiale regimului), ca acesta sa se prabuseasca din interior", afirma mesajul.

×
Subiecte în articol: siria wikileaks trupe speciale