x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Wow! Ai spus 100 de milioane?”

„Wow! Ai spus 100 de milioane?”

15 Noi 2022   •   06:55
„Wow! Ai spus 100 de milioane?”
Sursa foto: Hepta

Starul muzicii country Dolly Parton a primit un premiu de 100 de milioane de dolari de la Jeff Bezos, pentru a-l folosi în cauze caritabile. Fondatorul multimiliardar al Amazon a anunțat premiul alături de partenera sa, Lauren Sanchez - personalitate a mass media din Statele Unite.

Lauren Sanchez a descris-o pe cântăreață ca fiind „o femeie care dăruiește cu inima și conduce cu dragoste și compasiune fiecare aspect al muncii ei”. „Abia așteptăm să vedem tot binele pe care îl veți face cu acest premiu de 100 de milioane de dolari”, a spus ea. Parton va putea dona banii oricăror organizații de caritate la alegerea ei.

La anunțarea premiului, Dolly Parton a exclamat: „Wow! Ai spus 100 de milioane de dolari?” „Cred că oamenii care sunt în măsură să ajute ar trebui să-și pună banii acolo le este inima. Voi face tot posibilul să fac lucruri bune cu acești bani", a spus cântăreața.

Parton (76 de ani) - cântăreață-compozitoare, actriță, femeie de afaceri și filantrop - a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame la începutul acestei luni. Ea a fost un susținător important al organizațiilor de caritate și a înființat Fundația Dollywood, care a oferit cărți copiilor din întreaga lume.

Parton a fost, de asemenea, un susținător vocal al vaccinării împotriva Covid-19.

În 2020, ea a oferit o donație de 1 milion de dolari pentru cercetarea coronavirusului Centrului Medical al Universității Vanderbilt din Nashville, care este unul dintre locurile de testare pentru vaccinul Moderna.

Premiul Bezos pentru curaj și civilizație este oferit de anul trecut, primii câștigători fiind activistul Van Jones și bucătarul și umanitarist Jose Andres, care a înființat World Central Kitchen, organizație care furnizează hrană în zonele afectate de dezastre din întreaga lume.

Următoarea donație - averea de miliarde

Jeff Bezos a declarat la CNN că intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari. Este pentru prima dată când Jeff Bezos face un asemenea anunț. Bezos, în vârstă de 58 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk, patronul Tesla și noul proprietar al Twitter, potrivit Forbes.

Bezos a fost criticat în trecut pentru că nu a semnat Giving Pledge, o campanie fondată de Warren Buffett și Bill Gates, pentru a-i încuraja pe megabogați să contribuie cu cea mai mare parte a averii lor în scopuri caritabile. 

Acum, întrebat direct de CNN dacă plănuiește să doneze cea mai mare parte a banilor săi, Bezos a răspuns: „Da, vreau”. El a precizat că banii vor merge către cauze care lucrează pentru a combate schimbările climatice și pentru a sprijini liderii de opinie. În urmă cu o săptămână, la începutul summitului COP27, a fost anunțat că Fondul Bezos pentru Pământ s-a angajat să aloce 1 miliard de dolari până în 2030 pentru a ajuta la protejarea rezervelor de carbon și a biodiversității.

×