x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zahi Hawass: Obama şi Tutankamon seamănă ca două picături de apă! (Video)

Zahi Hawass: Obama şi Tutankamon seamănă ca două picături de apă! (Video)

10 Iun 2009   •   00:00
Zahi Hawass: Obama şi Tutankamon seamănă ca două picături de apă! (Video)

Celebrul arheolog egiptean Zahi Hawass a ajuns la concluzia că Barack Obama seamănă cu Tutankamon. Hawass a tras această concluzie după ce l-a însoţit pe preşedintele american într-o plimbare la piramidele din Gizeh, arată El Pais. Preşedintele SUA se pare că nu a foist uimit să afle că seamănă cu celebrul faraon: "Mi s-a mai spus asta" ar fi afirmat Obama.



Hawass i-a arătat preşedintelui american o replică a faimoasei statui a regelui egiptean, pentru a-şi susţine teoriile cu privire la asemănarea dintre liderul de la Casa Albă şi King Tut, aşa cum îl alintă egiptenii pe regele adolescent. Întâlnirea dintre Obama şi Hawass, unele dintre personalităţile cele mai mediatizate din lume, a lăsat loc multor comentarii. Observatorii remarcau că ambii sunt persoane deschise cărora le place stilul mai puţin formal. Hawass avea pe cap deja celebra sa pălărie a la Indiana Jones şi purta o cămaşă cu mânecă scurtă atunci când l-a primit pe preşedintele american, aşezat pe o piatră a piramidei lui Kheops. La rândul său, Obama, care a aterizat cu un elicopter militar pe terenul de golf al unui hotel şi s-a deplasat apoi cu o maşină până la situl arheologic, era îmbrăcat sport, mesteca gumă şi se ţinea de glume.

Hawass, care i-a dăruit lui Obama o replică a pălăriei sale şi câteva exemplare din cărţile pe care le-a scris, i-a amintit lui Obama că s-au întâlnit la Chicago cu prilejul unei expoziţii dedicate lui Tutankamon, pe vremea când Obama era senator.



Obama şi Hawass au intrat împreună în piramida lui Kheops şi, deşi iniţial vizita trebuia să se limiteze la prima parte a tunelului de acces, preşedintele american a insistat să mai meargă pe culoarul care duce la Marea Galerie şi care ajunge până în încăperea regelui. Apoi, într-unul dintre mormintele pe care le-a vizitat, Obama s-a lovit cu capul de... pragul de sus, fapt pe care l-a pus ironic în seama blestemului faraonilor. În faţa hieroglifei Hr, care reprezintă un chip încadrat de două urechi mari, Obama a glumit şi a spus că acea imagine seamănă cu el. (Ovidiu Ciutescu)

×
Subiecte în articol: externe obama