x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ZBORUL AF 447 / Echipele de căutare nu au mai găsit alte cadavre

ZBORUL AF 447 / Echipele de căutare nu au mai găsit alte cadavre

16 Iun 2009   •   00:00
ZBORUL AF 447 / Echipele de căutare nu au mai găsit alte cadavre

Nici un alt cadavru al pasagerilor zborului AF 447 Rio-Paris, care s-a scufundat în Oceanul Atlantic, nu a mai fost descoperit de vineri în largul coastelor braziliene, deşi condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit în regiune, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.



Ultimele şase trupuri neînsufleţite au fost recuperate vineri de nava franceză Mistral şi transferate pe fregata braziliană Bosisio, care urmează să sosească astăzi pe insula Fernando de Norohna pentru a fi transportate cu elicopterul la Recife în vederea indentificării.

Până în prezent, 49 de cadavre au fost recuperate din cele 228 de victime ale aparatului Airbus A330 al companiei Air France, dispărut în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, relatează AFP, citată de Mediafax.

Luni, militarii brazilieni au localizat noi fragmente la 950 de kilometri de insula Fernando de Norohna, în apropierea zonei în care au fost recuperate cele mai multe cadavre şi rămăşiţe, a precizat purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene (FAB), locotenent-colonelul Henry Munhoz.

El a reiterat "că nu au existat întârzieri în încheierea operaţiunilor de căutare", dar că la fiecare două zile va fi efectuată o evaluare începând de la 17 iunie pentru a decide continuarea sau nu a căutărilor.

Acesta a precizat că de la 1 iunie, avioanele FAB au zburat timp de 1.000 de ore în misiuni de căutare.

"Am amplasat un radar în zonă, a cărui acoperire corespunde unei suprafeţe echivalente cu de cinci ori suprafaţa statului Sao Paolo", adică 1.250.000 kilometri pătraţi, de aproape două ori suprafaţa Franţei, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei.

În prezent, peste 1.000 de militari brazilieni participă direct la operaţiunile de căutare: 761 ai Marinei şi 250 ai forţelor aeriene, potrivit aceleiaşi surse. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe