x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zboruri anulate la Lyon şi Paris, ca urmare a grevei agenţilor de securitate

Zboruri anulate la Lyon şi Paris, ca urmare a grevei agenţilor de securitate

de Mediafax    |    19 Dec 2011   •   09:23
Zboruri anulate la Lyon şi Paris, ca urmare a grevei agenţilor de securitate

Traficul aerian la Paris este dat peste cap de o greva a agentilor de securitate, pentru a patra zi consecutiv. Aceeasi situatie este si la Lyon, in zona central-estica, unde 30 la suta dintre zboruri sunt anulate, potrivit AFP.

Calatorii "trebuie sa se astepte la intarzieri, la orele de varf, in anumite puncte de (control) de siguranta" de pe Aeroportul Roissy Charles de Gaulle, langa Paris, a declarat o purtatoare de cuvant a Aeroporturilor din Paris (ADP). "Vestea buna este ca se prevede un trafic mai redus decat la sfarsitul saptamanii", a adaugat ea. Aproximativ 80.000 de calatori sunt asteptati sa plece luni de pe Aroportul Roissy Charles de Gaulle, fata de 93.000 cu o zi inainte.

Greva, in plina vacanta de Craciun, a antrenat deja perturbari in toate zilele, la sfarsitul saptamanii, pe aeroporturile Roissy si cel din Toulouse, dar mai ales pe Lyon-Saint-Exupery, unde numeroase zboruri au fost anulate. Duminica, au decolat numai 47 dintre cele 125 de avioane prevazute sa plece de pe aeroportul din Lyon.

Luni, incepand de la ora 7:00 GMT (9:00, ora Romaniei), de pe Aeroportul Lyon-Saint-Exupery urmeaza sa decoleze aproximativ 100 de zboruri, dar 30 la suta dintre plecari sunt anulate.

Bagaje "neobisnuite", cum ar fi cele de tip schi, surf sau cos de golf, nu vor putea fi imbarcate in cursele operate luni.

Greva, lansata vineri de sindicate ale firmelor de securitate aeroportuara, care au aproximativ 10.000 de salariati (ICTS France, Securitas, Brink's, Alyzia Surete, I Sec, Vigimark, Samsic, Serris, Securus), a fost reluata duminica, in urma esecului negocierilor cu patronatul.

Sindicatele din cadrul intreprinderilor de securitate, care au impreuna aproximativ 10.000 de salariati, cer reluarea negocierilor asupra conditiilor de munca si o recalculare a salariilor.

×