x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cursele aeriene au fost reluate în Statele Unite

Cursele aeriene au fost reluate în Statele Unite

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2023   •   21:40
Cursele aeriene au fost reluate în Statele Unite
Sursa foto: Hepta

UPDATE: Cursele aeriene au fost reluate în Statele Unite, după remedierea unei probleme în sistemul informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), a anunţat instituţia, potrivit postului de televiziune CBS News.

"Operaţiunile aeriene normale sunt reluate gradual în Statele Unite după o defecţiune (...). Decizia de oprire la sol a avioanelor a fost anulată. Continuăm să verificăm cauza problemei iniţiale", a comunicat Administraţia Federală a Aviaţiei.

"Preşedintele Biden a fost informat în cursul dimineţii de secretarul Transporturilor despre o defecţiune a sistemului informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA). În acest moment, nu există dovezi despre un atac cibernetic, dar preşedintele a cerut Departamentului Transporturilor să efectueze o investigaţie completă privind cauzele", a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

"Tocmai am vorbit cu Pete Buttigieg, secretarul Transporturilor. Nu cunosc cauza, dar am vorbit cu el la telefon. Le-am cerut să îmi transmită direct ce au găsit", a afirmat Biden.

Știre inițială:Toate zborurile din Statele Unite ale Americii au fost suspendate miercuri din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic al Administrației Federale a Aviației.

FAA a anunțat că lucrează la restabilirea sistemului NOTAM care avertizează piloții cu privire la potențialele pericole de pe o rută de zbor.

Aproximativ 760 de zboruri, spre sau dinspre SUA, au fost amânate și 91 au fost anulate, potrivit FlightAware.com, care urmărește traseele.

„FAA lucrează pentru a restabili sistemul de notificare a misiunilor aeriene. Efectuăm verificări finale de validare și reîncărcăm sistemul în prezent. Operațiunile din întregul Sistem Național de Spațiu Aerian sunt afectate. Vom furniza actualizări frecvente pe măsură ce vom face progrese", a anunțat FAA, potrivit Sky News.

Numeroase persoane au anunțat pe rețelele de socializare că au rămas blocate pe aeroporturi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: zboruri SUA