x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de cadavre, recuperate din Oceanul Atlantic. Victimele erau într-o ambarcațiune care s-a răsturnat

Zeci de cadavre, recuperate din Oceanul Atlantic. Victimele erau într-o ambarcațiune care s-a răsturnat

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2024   •   11:30
Zeci de cadavre, recuperate din Oceanul Atlantic. Victimele erau într-o ambarcațiune care s-a răsturnat

89 de cadavre au fost recuperate din Oceanul Atlantic de Paza de coastă din Mauritania. Victimele se aflau într-o ambarcațiune care s-a răsturnat. Este vorba despre migranți care încercau să ajungă în UE.

Paza de coastă din Mauritania a recuperat 89 de cadavre de migranți de pe o barcă care s-a răsturnat luni în Oceanul Atlantic, potrivit BBC. Nouă persoane, inclusiv o fată de cinci ani, au fost salvate, dar alte zeci sunt încă dispărute.

Supraviețuitorii spun că barcă tradițională de pescuit a plecat săptămâna trecută din zona de frontieră Senegal-Gambia cu 170 de persoane la bord. Barca s-a răsturnat în largul coastei de sud-vest a Mauritaniei.

Mauritania este un punct cheie de tranzit pentru migranții care încearcă să ajungă în Europa din Africa de Vest. Se estimează că anul trecut mii de bărci au plecat din Mauritania spre Europa.

Cele mai multe bărci cu migranți se îndreaptă către Insulele Canare din Spania. Guvernul spaniol susține că aproape 40.000 de oameni au sosit acolo anul trecut, numărul fiind dublu față de anul precedent.

Migranții călătoresc adesea în bărci supraîncărcate. De aceea, accidentele sunt frecvente. Peste 5.000 de migranți au murit în timp ce încercau să ajungă în Spania pe mare în primele cinci luni ale anului 2024, estimează organizația Ca-minando Fronteras.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×