x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de morţi, după ce o clădire s-a prăbuşit în New Delhi

Zeci de morţi, după ce o clădire s-a prăbuşit în New Delhi

16 Noi 2010   •   12:57
Zeci de morţi, după ce o clădire s-a prăbuşit în New Delhi

Cel puţin 64 de persoane au murit şi alte 80 au fost rănite în urma prăbuşirii, aseară, a unui imobil dintr-un cartier foarte populat din New Delhi.

"Putem să confirmăm că 60 de persoane au fost ucise şi alte 80 primesc îngrijiri la diferite spitale", a declarat Rajan Bhagat, purtătorul de cuvânt al poliţiei din oraş.

"Numeroase persoane sunt încă blocate sub beton şi bare de fier. Provocarea cu care ne confruntăm este să le scoatem vii", a declarat el.

Potrivit oficialilor, imobilul de patru etaje, situat într-un cartier foarte populat din estul capitalei New Delhi, a fost afectat de ploile abundente aduse de muson. Alte victime s-ar putea afla sub dărâmături, au declarat echipele de salvare.

Clădirea s-a prăbuşit aseară, la ora 20.15 (16.45 ora României).

Potrivit lui Sheila Dikshit, ministrul teritorial din Delhi, clădirea ar fi fost construită fără autorizaţie. Aceasta avea patru etaje şi adăpostea atât locuinţe, cât şi două firme, dintre care una era specializată în exportul de îmbrăcăminte, potrivit presei.

"Cred că (accidentul a fost cauzat de) neglijenţa companiei de construcţii, care nu a construit o clădire suficient de solidă pentru a rezista inundaţiilor produse în urmă cu o lună", a declarat Sheila Dikshit pentru postul de televiziune NDTV.

"Ancheta pe care o vom deschide va face lumină şi ar trebui să permită identificarea vinovaţilor", a continuat ea.

×