x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de poliţiştii din mai multe ţări au conlucrat pentru prinderea a 9 români, care au comis jafuri de peste 1 milion de euro

Zeci de poliţiştii din mai multe ţări au conlucrat pentru prinderea a 9 români, care au comis jafuri de peste 1 milion de euro

09 Oct 2017   •   20:42

O reţea de spărgători originari din România, suspectaţi de comiterea a 25 de furturi în estul Franţei, a căror pradă este evaluată la peste un milion de euro, a fost destructurată în urma unei anchete de un an, a anunţat Jandarmeria din Besançon.

Nouă cetăţeni români, suspectaţi că au comis 25 de spargeri în galerii comerciale în Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Lorraine şi în Centre, au fost reţinuţi în România, unde au fost inculpaţi şi urmează să fie extrădaţi în Franţa.

Ei vor fi extrădaţi ”într-o lună”, pentru ca să fie interogaţi de judecătorul de instrucţie de la un tribunal de mare instanţă de la Besançon, a precizat Pascal Péresse, comandantul secţiei însărcinate cu căutări în oraş.

Ei sunt suspectaţi că au devalizat buticuri de bijuterii, ochelari, parfum şi haine de marcă, pătrunzând în magazine şi centre comerciale prin efracţie.

Potrivit lui Péresse, suspecţii făceau parte din echipe care ”vin în Franţa numai cu scopul de a fura un maximum de obiecte uşor de vândut pe piaţa neagră”.

Operaţiunea, efectuată în comun de autorităţile judiciare şi de poliţie din ţară, a mobilizat peste 100 de poliţişti români. Pe numele suspecţilor a fost emis un mandat european de arestare.

În cursul percheziţiilor în România, anchetatorii au găsit suma de 20.000 de euro în numerar şi alte obiecte. Observator.tv

×
Subiecte în articol: romani talhari