x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de răniţi la Cairo, în confruntări între susţinătorii şi adversarii lui Hosni Mubarak

Zeci de răniţi la Cairo, în confruntări între susţinătorii şi adversarii lui Hosni Mubarak

25 Iun 2011   •   07:12
Zeci de răniţi la Cairo, în confruntări între susţinătorii şi adversarii lui Hosni Mubarak

Aproape 800 de persoane care cereau eliberarea lui Mubarak, aflat in custodia autoritatilor la spitalul din Sharm el-Sheikh, au fost implicate, aseara, in confruntari cu un grup de 300 de sustinatori ai fostului presedinte. Mubarak este anchetat pentru coruptie si pentru reprimarea manifestatiilor din Egipt de la inceputul anului.

"Zeci de persoane au fost ranite si mai multe masini au fost avariate", dupa ce protestatarii au inceput sa arunce cu pietre, precizeaza agentia oficiala MENA, preluata de AFP.

Confruntarile au avut loc in cartierul Mohandesseen, unde au fost amplasate importante efective ale politiei.

Purtand fotografii ale fostului presedinte egiptean, sustinatorii acestuia au cerut eliberarea sa imediata si organizarea unei ceremonii pentru recunoasterea "serviciilor aduse tarii" de catre acesta. Manifestantii, apostrofati de trecatori, au scandat "Mubarak, tara se prabuseste fara tine".

In varsta de 83 de ani, fostul presedinte egiptean se afla, din 13 aprilie, in spitalul international din Sharm el-Sheikh, dupa ce a suferit o criza cardiaca in timpul unui interogatoriu.

Procesul in care este acuzat pentru uciderea unor manifestanti si pentru obtinerea unei averi ilicite urmeaza sa inceapa la 3 august. Unul dintre avocatii sai a declarat, luni, ca fostul presedinte sufera de un cancer care i-a afectat stomacul, iar "tumorile se extind".

Parchetul General egiptean, care ceruse transferarea lui Mubarak intr-un centru penitenciar, a anuntat, la sfarsitul lunii mai, ca starea de sanatate a acestuia nu permite mutarea sa in inchisoare.

Hosni Mubarak a fost inlaturat de la putere la 11 februarie, in urma unei revolte populare fara precedent, dupa trei decenii la conducerea tarii. Conform unui bilant oficial, 846 de persoane au fost ucise in cele 18 zile de revolte populare din Egipt. (Mediafax)

In cazul in care va fi declarat vinovat, fostul presedinte risca sa fie condamnat la moarte, potrivit ministrului Justitiei, Abdel Aziz al-Guindi.

×
Subiecte în articol: Egipt mubarak el-sheikh revolte