x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de răniţi la Madrid, în urma unor confruntări între poliţie şi manifestanţi

Zeci de răniţi la Madrid, în urma unor confruntări între poliţie şi manifestanţi

05 Aug 2011   •   05:44
Zeci de răniţi la Madrid, în urma unor confruntări între poliţie şi manifestanţi

Cel putin 20 de persoane au fost ranite, aseara, la Madrid, in urma unor confruntari intre protestatari si fortele de ordine, produse in fata sediului Ministerului spaniol de Interne, au anuntat serviciile de urgenta, citate de AFP.

Politia spaniola a interzis joi, pentru a treia zi consecutiv, accesul manifestantilor in Puerta del Sol, impiedicandu-i pe acestia sa-si reinstaleze tabara in piata centrala din Madrid.

Ulterior, ei s-au indreptat catre centrul orasului si au blocat in mai multe randuri circulatia, asezandu-se in mijlocul drumului. In cursul serii, ei au fost dispersati de politie, dupa ce se adunasera in fata ministerului de Interne.

Un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta a afirmat ca 20 de persoane au fost ranite, sapte dintre acestea fiind politisti, iar cotidianul El Pais a anuntat ca trei persoane au fost retinute.

Politia a evacuat marti dimineata tabara emblematica a "indignatilor" din Puerta del Sol, locul de unde a pornit, la 15 mai, miscarea de protest fata de efectele crizei si politica guvernului socialist de la Madrid. Piata a fost ocupata timp de aproape o luna, intre 17 mai si 12 iunie, de o tabara de corturi devenita centrul contestarii. Ulterior, in Puerta del Sol a mai ramas doar un stand de informare, care a fost evacuat de politie marti.

×