x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de replici ale cutremurului din nordul Italiei s-au produs în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Zeci de replici ale cutremurului din nordul Italiei s-au produs în ultimele 24 de ore (VIDEO)

01 Iun 2012   •   06:18
Zeci de replici ale cutremurului din nordul Italiei s-au produs în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Treizeci si sapte de noi replici ale cutremurului de marti, de 5,8 grade pe scara Richter, au fost resimtite in ultimele 24 de ore, in nordul Italiei. Autoritatile din orasul Cavezzo, unul dintre cele mai grav afectate, au hotarat ca localitatea sa fie evacuata, iar oamenii mutati in adaposturi temporare.

Aceste replici numeroase perpetueaza angoasa in randul miilor de perosane ramase fara adapost fie pentru ca locuintele le-au fost afectate, fie pentru ca se tem sa se intoarca acasa.

Din 20 mai, cand a avut loc cutremurul de 6 grade pe scara Richter, s-au produs peste o mie de replici. Cladirile din Cavezzo, deja avariate de acest seism, au fost transformate in mormane de moloz de cutremurul produs 9 zile mai tarziu, pe 29 mai.

Ieri, la ora locala 04.16 (05.16 ora Romaniei), s-a inregistrat cea mai puternica replica, cu magnitudinea de 2,7, resimtita si in provincia Mantona, la o adancime de 10 kilometri. Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,6 s-a inregistrat in apropiere de Finale Emilia, comuna puternic afectata de seismul de la 20 mai.

Aceste replici numeroase perpetueaza angoasa in randul celor 14.000 de perosane ramase fara adapost fie pentru ca locuintele le-au fost afectate, fie pentru ca se tem sa se intoarca acasa.

"Cutremurle sunt intru totul imprevizibile", potrivit consiliului geologilor italieni, care recomanda in primul rand revizuirea hartilor italiene privind riscurile seismice.

Peste 15.000 de oameni, printre care si numerosi romani, au ramas fara adapost. Bilantul celor doua mari cutremure care au zguduit centrul si nordul Italiei indica 400 de raniti si cel putin 24 de morti.

×