x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: 120.000 de persoane blocate în Mariupol

Zelenski: 120.000 de persoane blocate în Mariupol

21 Apr 2022   •   17:32
Zelenski: 120.000 de persoane blocate în Mariupol

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, joi, despre situația Mariupolului, după ce Rusia a afirmat că a cucerit cea mai mare parte din oraș.

Zelenski a declarat că 120.000 de civili au fost blocați joi când au vrut să părăsească orașul asediat din sudul țării, scrie Sky News.

Orașul s-a confruntat cu cele mai grave bombardamente rusești de la izbucnirea războiului și mii de oameni s-au temut că vor muri.

Nenumărate alte persoane au rămas fără acces la hrană și apă curentă, iar alimentarea cu energie electrică și conexiunile la internet sunt întrerupte de săptămâni întregi.

Zelenski a declarat că Ucraina a „oferit toate opțiunile” Rusiei pentru a ajuta la trecerea în siguranță a trupelor și a civililor departe de Mariupol.

Cu toate acestea, el a spus că încă așteaptă răspunsul Rusiei.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Moscova controlează o mare parte din Mariupol, dar că trupele ucrainene rămân într-o parte a acestui oraș.

Resturile forțelor de apărare ucrainene din oraș sunt adăpostite în buncăre subterane la uzina siderurgică Azovstal, alături de aproximativ 1.000 de civili.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski