x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski acuză occidentul: Deciziile privind ajutorul militar pentru Ucraina sunt prea lente

Zelenski acuză occidentul: Deciziile privind ajutorul militar pentru Ucraina sunt prea lente

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   00:20
Zelenski acuză occidentul: Deciziile privind ajutorul militar pentru Ucraina sunt prea lente
Sursa foto: Hepta

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu exclusiv acordat luni la Kiev, transmite Reuters.

Zelenski a descris livrarea ajutorului, în special a sistemelor de apărare aeriană precum sistemele Patriot pe care Ucraina se bazează foarte mult în războiul său cu Rusia, ca fiind „un mare pas înainte, dar înainte de asta, doi pași înapoi”.

„Fiecare decizie la care ajungem noi, apoi mai târziu toată lumea împreună, este întârziată cu aproximativ un an”, a spus el.

Remarcile sale dure vin într-un moment periculos pentru forțele ucrainene, care sunt depășite numeric și ca înzestrare de armata Moscovei.

Zelenski a sugerat modalități prin care aliații ar putea ajuta mai direct, inclusiv prin doborârea rachetelor rusești deasupra teritoriului ucrainean în anumite circumstanțe.

„Rușii folosesc 300 de avioane pe teritoriul Ucrainei”, a spus el. „Avem nevoie de cel puțin 120, 130 de avioane pentru a rezista pe cer”, a adăugat el, referindu-se la avioanele F-16 proiectate de SUA, dintre care speră că unele vor fi folosite în curând în luptă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: zelenski occident decizii lente