x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski nu crede că este momentul pentru alegeri în Ucraina

Zelenski nu crede că este momentul pentru alegeri în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   12:30
Zelenski nu crede că este momentul pentru alegeri în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Volodimir Zelensky a declarat că nu crede că este momentul potrivit pentru alegeri, în timp ce se intensifică dezbaterile privind organizarea unui scrutin în 2024.

Toate alegerile, inclusiv scrutinul prezidențial care ar urma să aibă loc în primăvara anului viitor, sunt anulate în temeiul legii marțiale, care este în vigoare de la începutul conflictului.

„Trebuie să decidem că acum este timpul apărării, timpul bătăliei, de care depinde soarta statului și a poporului”, a declarat Zelenski în discursul său zilnic, potrivit AFP, citat de The Guardian.

El a spus că este timpul ca țara să fie unită, nu divizată, adăugând: „Cred că acum nu este momentul (potrivit) pentru alegeri”.

Președintele, care a fost ales în 2019, a declarat în septembrie că este pregătit să organizeze alegeri anul viitor, dacă va fi necesar, și că este în favoarea permiterii observatorilor internaționali.

Votarea ar putea fi dificilă din punct de vedere logistic din cauza numărului mare de ucraineni aflați în străinătate și a soldaților care luptă pe front.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski alegeri ucraina