x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, condamnă atacul iranian asupra Israelului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, condamnă atacul iranian asupra Israelului

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   21:00
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, condamnă atacul iranian asupra Israelului
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat duminică atacul cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului, făcând apel la eforturi pentru a preveni o nouă escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu.

"Acțiunile Iranului amenință întreaga regiune și lumea, la fel cum acțiunile Rusiei amenință cu un conflict mai mare, iar colaborarea evidentă dintre cele două regimuri în răspândirea terorii trebuie să se confrunte cu un răspuns hotărât și unit din partea lumii", a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe platforma de socializare X.

Iranul a furnizat mii de drone Shahed Rusiei în timpul invaziei la scară largă a Ucrainei. Acestea au fost folosite pentru a epuiza apărarea antiaeriană ucraineană și pentru a lovi infrastructura la mare distanță de liniile de front, notează Reuters.

Zelenski și-a repetat apelul către Congresul SUA de a aproba un proiect de lege blocat care ar oferi miliarde de dolari ca ajutor militar Ucrainei și Israelului.

"Lumea nu poate aștepta ca discuțiile să continue. Cuvintele nu opresc dronele și nu interceptează rachete", a arătat Zelenski.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski atac Iran