x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski cere înființarea unui "tribunal special" pentru conducerea Rusiei

Zelenski cere înființarea unui "tribunal special" pentru conducerea Rusiei

05 Oct 2022   •   13:10
Zelenski cere înființarea unui "tribunal special" pentru conducerea Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut miercuri crearea unui "tribunal special" pentru a urmări liderii politici și militari ruși, pentru rolul lor în invazia Ucrainei, scrie CNN.

"Trebuie să-i aducem în fața justiției pe cei ale căror decizii au declanșat toate acestea", a declarat el în cadrul unei conferințe la Paris. "Cei care au comis crima inițială. O crimă în care se concentrează tot răul de care au dat dovadă ocupanții ruși. Și încă nu avem o astfel de bază instituțională pentru a trage la răspundere conducerea politică și militară rusă pentru crima de agresiune."

Zelenski a lăudat activitatea Curții Penale Internaționale pentru investigarea presupuselor crime comise de trupele rusești pe teritoriul ucrainean. Dar el a adăugat că activitățile Curții Penale Internaționale trebuiesc completate, astfel încât agresiunea armată să primească un răspuns corect.

"Ar trebui înființat un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. Pentru ca acesta să-i poată pedepsi pe cei care, din păcate, nu pot fi atinși de Curtea Penală Internațională și de toate celelalte instituții judiciare disponibile din lume", a declarat Zelenski. "Știți cu toții cum conducerea Rusiei, ascunzându-se în spatele unor povești false despre suveranitatea statului, evită responsabilitatea corectă pentru ceea ce a făcut. Trebuie să depășim acest lucru".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski