x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski cere UE următoarea rundă de ajutoare pentru Ucraina

Zelenski cere UE următoarea rundă de ajutoare pentru Ucraina

04 Sep 2022   •   18:14
Zelenski cere UE următoarea rundă de ajutoare pentru Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că a cerut UE să aloce urgent următoarea rundă de ajutoare pentru Ucraina și a făcut presiuni pentru un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei, în cadrul unei convorbiri telefonice cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Am discutat despre alocarea următoarei tranșe de ajutor financiar al UE cât mai curând posibil. Am subliniat necesitatea pregătirii celui de-al 8-lea pachet de sancțiuni (împotriva Rusiei), inclusiv interzicerea eliberării de vize pentru cetățenii ruși", a declarat el pe Twitter, conform Reuters.

Zelenski, care i-a avertizat pe europeni să se aștepte la o iarnă dificilă din cauza reducerii exporturilor de petrol și gaze rusești, a mai spus că el și Von Der Leyen au definit "măsuri pentru a limita profiturile excedentare ale Rusiei din vânzarea de petrol și gaze".

Potrivit premierului ucrainean Denis Şmihal, Kievul așteaptă săptămâna viitoare o tranșă de 5 miliarde de euro (4,98 miliarde de dolari) de ajutor financiar din partea UE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski