x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski consideră că unii membri NATO sunt ''hipnotizaţi'' de agresiunea rusă asupra Ucrainei

Zelenski consideră că unii membri NATO sunt ''hipnotizaţi'' de agresiunea rusă asupra Ucrainei

15 Mar 2022   •   17:04
Zelenski consideră că unii membri NATO sunt ''hipnotizaţi'' de agresiunea rusă asupra Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că, deşi NATO este "cea mai puternică" alianţă de apărare "din lume", unii dintre membrii acesteia "sunt parcă hipnotizaţi de agresiunea rusă" într-un mesaj adresat prin videoconferinţă unor lideri europeni reuniţi la Londra, potrivit EFE şi Liga.net.

Intervenţia lui Zelenski a avut loc la o reuniune a liderilor ţărilor nordice şi baltice convocată de premierul britanic, Boris Johnson, - aşa-numita Forţă expediţionară comună (Joint Expeditionary Force /JEF) - pentru a discuta despre securitatea în nordul Europei în faţa ameninţării tot mai mari din partea Rusiei.

Preşedintele ucrainean şi-a exprimat din nou regretul că Alianţa Nord-Atlantică nu instituie o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei pentru a împiedica atacurile ruseşti şi a subliniat că sancţiunile internaţionale aplicate împotriva Rusiei până în prezent "nu sunt suficiente", pledând pentru un "embargo comercial" complet împotriva Moscovei.

De asemenea, Zelenski şi-a exprimat frustrarea că, în pofida pretinsei politici a "uşilor deschise", NATO nu a admis ţara sa ca membru, situaţie pe care Ucraina trebuie "să o accepte", întrucât nu are altă opţiune. Totodată, el a îndemnat Alianţa Nord-Atlantică să caute alte căi de colaborare cu ţara sa.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski